Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hypotheek met buitenlands inkomen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  #31
  Originally posted by JC View Post
  Groot verschil is vaak de verdragen. Je haalt italie aan. Het kan zijn dat uk-it verdrag anders is dan uk-nl of nl-it, dat maakt het zo leuk voor accountants...
  Houd er trouwens ook rekening mee dat deze verdragen, zeker de wat oudere, niet zijn gemaakt voor jullie situatie. Die verdragen zijn opgesteld met in gedachte de situatie dat iemand voor kortere tijd (i.e. een paar maanden) in het buitenland te werk wordt gesteld.

  Slechts een beperkt deel van de belastingverdragen is opgesteld met in het achterhoofd de situatie van echte grenswerkers, zoals je die aan de grens van Nederland en Duitsland of Nederland en Belgie ziet. In dat soort grens-werker-verdragen zie je vaak trouwens ook nog een limitering staan in de afstand tot aan de grens, waar je mag wonen en werken. (Tenminste nogmaals in de oudere verdragen.)

  Zelfs als je echt binnen die verdragen valt, is e.a. al ontzettend complex en is het in bepaalde gevallen al erg verstandig om van te voren advies aan de belastingdienst te vragen. Jullie vallen (zeker als het gaat om de oudere verdragen) eigenlijk buiten de boot. In principe zou je belasting moeten betalen in het land, waar je je werkzaamheden verricht.

  Hmm, lekker dan, vluchtje van Amsterdam naar Barcelona en dan moet je belasting betalen over je NL inkomsten in NL, over je BE inkomsten in BE, over je FR inkomsten in FR en over je Spaanse inkomsten in ESP. Vier aangiften voor een enkele vlucht... Dat wordt een beetje te gek :) Zelfs voor de bureaucraten in Europa. :biertje:

  Maar goed, het is soms wel handig om je te realiseren dat jullie niet bepaald de doelgroep van dit soort verdragen zijn.

  Comment

  Working...
  X