Announcement

Collapse
No announcement yet.

Herhaalde oproep: Deelnemers gezocht voor NLR trainingsonderzoek

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Herhaalde oproep: Deelnemers gezocht voor NLR trainingsonderzoek

  Het NLR zoekt nog steeds deelnemers voor een kort – Engelstalig - trainingsexperiment, met de naam CloudAtlas. In dit experiment wordt gekeken naar de effecten van verschillende combinaties van leermiddelen voor de opleiding en training van verkeersvliegers. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen bijdragen aan toekomstige trainingsprojecten.

  Als je al eerder hebt meegedaan aan het onderzoek, wil ik je vragen niet opnieuw te registreren. Heb je je geregistreerd, maar het onderzoek eerder niet afgemaakt? Stuur mij een privébericht, dan kan ik een link sturen waarmee het onderzoek kan worden voortgezet.

  Waar gaat het om?
  Het gaat om een experimentele les die gericht is op kennis over wolken en de gevaren die ze met zich meebrengen voor de luchtvaart. Voor piloten is het essentieel dat ze wolken correct kunnen identificeren en de risico’s kunnen inschatten om hun werk veilig te kunnen uitvoeren. De les sluit aan bij de Meteo-leerstof voor het PPL, maar maakt daar geen deel vanuit.

  Deelname aan het experiment kost ongeveer 30 minuten. Alle materialen zijn online beschikbaar, je kunt dus thuis meedoen vanaf een desktop of laptop computer. Je volgt de les, maakt de toets en vult twee vragenlijsten in. Enkele weken na afloop ontvang je nog een korte vragenlijst.

  Wie kunnen meedoen?
  • PPL-studenten
  • PPL-vliegers
  • CPL- en ATPL-vliegers met nog niet zoveel werkervaring

  Hoe doe je mee?
  • Ga naar http://www.cloudatlasresearch.nl/f/
  • Registreer met je e-mailadres.
  • Volg de instructies.

  Over het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)
  Het NLR (http://www.nlr.nl) is dé organisatie in Nederland voor het identificeren, ontwikkelen en toepasbaar maken van hoogwaardige technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart. We doen onderzoek naar veiliger, milieuvriendelijker en efficiënter vliegverkeer. De activiteiten van het NLR zijn maatschappelijk relevant, marktgericht en worden zonder winstoogmerk uitgevoerd. De afdeling Training, Simulation & Operator Performance (AOTS) doet onder meer onderzoek naar opleiding en training van vliegers, luchtverkeersleiders en astronauten.

  Vragen?
  Stel ze hier of via een privébericht.

  Groet,
  Esther (CloudAtlas)
Working...
X