Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wat is de BESTE vliegschool van Nederland???

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Wat is de BESTE vliegschool van Nederland???

  ---
  Last edited by flyingfarao; 12-01-2013, 10:41. Reason: -

  #2
  Is de wel bekende bank nog beschikbaar?
  Ik neem in dat geval een plaatsje op de bank, trek een pot bier open en ga rustig de komende discussie bekijken :biertje::yeehaa:

  Comment


   #3
   ---
   Last edited by aoleks; 17-02-2015, 10:25.

   Comment


    #4
    ---
    Last edited by flyingfarao; 12-01-2013, 10:41. Reason: -

    Comment


     #5
     :) Dan liever DFA op 5 als Stella. :D

     Verder zet ik mij naast Jumbo - al weet ik niet of men hier ondertussen een bepaalde mate van 'vliegschooldiscussie'moeheid heeft ontwikkeld...

     (Doen jullie de Bitterballen, regel ik de Warsteiner..)

     Comment


      #6
      Als je al 2 selecties achter de rug hebt en nog dit soort vragen stelt, kun je volgens mij maar beter je opleiding bij Stella doen.

      Comment


       #7
       ---
       Last edited by flyingfarao; 12-01-2013, 10:42. Reason: -

       Comment


        #8
        Waarom doe je meteen zo haastig een selectie? Waarom bereid je je nou in hemelsnaam niet goed en grondig voor, voordat je je opgeeft voor een opleiding dat meer dan 100 ruggen kost..? De meesten van je klasgenoten gaan naar een HBO/WO opleiding neem ik aan, niet? Als het goed is, oriënteren zij zich zelfs heel erg grondig op een opleiding. Terwijl dat een opleiding is waar je zelfs betaald krijgt tijdens je studie (stufi). Waarom doe jij dat niet eigenlijk? Dan doel ik mijn vraag meer op het oriëntatie gebied.

        Je kiest ervoor om een internationale baan te nemen, waarom doe je dan geen internationale opleiding? Waarom persé een Nederlandse vliegschool keizen?

        Mijn lijst (waarvan ik weet dat jezelf aanmelden mogelijk is):
        1 - British Airways Sponsorship
        2 - Lufthansa Sponsorship
        3 - Cathay Pacific Sponsorship
        4 - easyJet Sponsorship
        5 - Stella Aviation Academy (ze hebben immers een baangarantie :yeehaa:)

        Maar als je alleen naar de scholen wilt kijken, check dan Duitsland. Kan je voor de helft van de prijs van de KLS je brevetten halen bij een goed gerennomeerd vliegschool daar. Check RWL/InterCockpit/FlightCrewAcademy/TFC Kaeufer.

        Oh en als je écht alleen maar je opleiding bij een Nederlandse vliegschool wilt doen om ooit nog bij een Nederlandse airline binnen te komen dan kom je waarschijnlijk hoe dan ook op zo een lijst :
        1 - EPST ; KLS
        2 - NLS
        3 - DFA
        4 - Stella
        5 - Martinair

        Het is meer hoe JIJ je opleiding in elkaar wilt laten steken. Wil je in NL blijven en je theorie & praktijk door elkaar heen doen: Martinair of DFA. Wil je wel voor een tijdje naar 't buitenland en je thoerie voor je praktijk gaan doen: NLS/KLS/EPST/Stella. In NL zijn er veel (dure) mogelijkheden. Het hangt gewoon af van je eigen persoonlijke keuze.

        Als je vragen hebt, shoot!!!

        Cheers.
        Last edited by First the Last; 24-10-2011, 20:19. Reason: NL vergeten

        Comment


         #9
         Originally posted by flyingfarao View Post
         Ik wou gewoon graag een nummer 5 erbij en er kwam even niets in me op meer niet hoor....
         Dat probleem is vrij simpel op te lossen. Maak een top 4...

         Comment


          #10
          nvm
          Last edited by Lima-lima; 24-10-2011, 21:39. Reason: maar niet op ingaan

          Comment


           #11
           Daar gaan we...

           Comment


            #12
            Originally posted by Lima-lima View Post
            1 - luchtmacht
            daarna zouden bij mij toch lufthansa air-france komen. Geloof dat Air France je zelfs al salaris geeft bij je opleiding correct me if im wrong?
            Wilde natuurlijk ook AF plaatsen, maar die zijn closed, voor zover ik weet..

            Maar voor de rest hangt het echt af van persoonlijke keuzes etc..

            Comment


             #13
             Advies aan ALLE jongens/meiden die een vliegopleiding willen gaan volgen:

             Besef dat er bij de Nederlandse scholen bijna 700 nieuwe verkeersvliegers jaarlijks worden opgeleid terwijl er gemiddeld voor ongeveer 200 personen in NL jaarlijks een baan in het vooruitzicht staat. Daarvan kun je begrijpen dat de meeste banen in de NL'se luchtvaart bij de KLM worden vergeven dus dan zou de KLS voor de NL'se markt de beste keus zijn. Echter is momenteel de sollicitatiegarantie voor KLS-ers bij de KLM uit het contract gehaald. Dus zekerheid dat je bij KLM mag aankloppen is er tegenwoordig niet meer en dus de keus om voor de KLS te kiezen is nu dus een stuk minder interessant dan vroeger!

             En dus als de Nederlandse markt zo potdicht zit, moet je er van uitgaan dat je in het buitenland te werk wordt gesteld (als je tenminste een baan kunt vinden in de huidige malaise...). Waarom dan nog 120K voor een Nederlandse school betalen als het voor 80K bij gerenommeerde scholen in het buitenland kan?? Ik denk dat Nederlandse vliegscholen erg overated zijn en alleen maar hun bestaansrecht hebben verkregen omdat zij jou en andere "roze brillen" gouden toekomsten weten te beloven.

             Dus maak een lijstje met buitenlandse landen waar je graag zou willen werken, en maak dan een lijstje van vliegscholen die sponsorships hebben. Ik denk dat bijvoorbeeld de Lufthansa-school en British Airways een interessante keus zouden kunnen zijn!

             Blijf echter weg bij scholen zoals Stella, AIS, DFA want de studenten van die scholen hebben allemaal op eigen houtje een baan moeten zoeken. Ze kunnen wel roepen dat er jongens/meiden bij Majors vliegen, maar dat zijn slechts enkelen die daar zelf voor gezorgd hebben en niet omdat de school daar zulke goede contacten mee heeft!

             In goede tijden kan je de NLS je binnen helpen bij een Ryanair, en een EPST bij Easyjet. Maar ook daar worden niet alle studenten geholpen aan een baan en zul je het in veel gevallen toch zelf moeten doen.

             Dus ja, in de huidige marktsituatie kunnen een paar scholen je verder helpen met een baan, maar staat de zekerheid daarvan niet in contrast met de risico's die JIJ aangaat met een 120K/150K schuld!! Dus wegblijven bij de scholen of zorgen dat je via een sponsorship aan de bak komt! Maar in geen geval bij een Stella/DFA/AIS beginnen...

             Comment


              #14
              Originally posted by First the Last View Post
              De meesten van je klasgenoten gaan naar een HBO/WO opleiding neem ik aan, niet? Als het goed is, oriënteren zij zich zelfs heel erg grondig op een opleiding.
              Euh, nee. En natuurlijk niet omdat ze niet een pilotenopleiding gaan doen.
              Last edited by Inks002; 24-10-2011, 22:59.

              Comment


               #15
               @Tampie:

               Hoe kom je aan 700 nieuwe verkeersvliegers per jaar?

               Bij KLS, NLS en EPST moet je net zo goed zelf op zoek naar een baan, dat geef je zelf al impliciet aan (tenzij je er van uit gaat dat we nu in "goede tijden" zitten) en baangarantie bestaat al lang niet meer, bij geen enkele school.

               Waarom dan een aantal scholen op voorhand afbranden met als argument: omdat daar "de leerlingen zelf op zoek moeten gaan naar een baan?"

               Beetje kort door de bocht wellicht.

               Comment

               Working...
               X